5 veel voorkomende klachten tijdens het skiën

Niets is vervelender dan tijdens je skivakantie pijn of problemen met je skischoenen te hebben. Hieronder zetten we de meest voorkomende klachten voor je op een rij.

 

Koude voeten tijdens het skieen

Oorzaken van koude voeten kunnen zijn;

  • Slecht passende schoenen waarbij men de schnallen te strak dicht maakt.
  • Te oude schoenen waarvan de isolatiewaarde van de binnen schoen is teruggelopen.
  • Slechte doorbloeding door vaatproblemen

Oplossingen zijn  skizolen en binnenschoenen met verwarmingselementen of een goed passende skischoen.

 

Pijn aan je enkel

Een vergroot enkelbot kan behoorlijk veel pijn veroorzaken, maar ook een “normaal” enkelbot, dat niet in de speciaal gecreëerde ruimte van de binnenschoen valt, kan veel last veroorzaken. Bij een platvoet zit de enkel positie vaak lager en bij een holvoet vaak hoger.

Pijn aan de zijkant van je voet

Brede voeten of een kleine teen die slecht kan bewegen kunnen bij nauw sluitende schoenen druk of uitstralings pijn veroorzaken. Door de skischoen op de pijnlijke plaats breder te maken of de binnenzool aan de passen kunnen veel van deze problemen verholpen worden.

 

 

Zere- dove of tintelende tenen

Zere tenen tijdens het skien is een vaak voorkomende klacht. De oorzaak zit of in een niet passende skischoen of in een zenuw beknelling in de voorvoet. Hiervoor is podologisch onderzoek nodig. In  veel gevallen  kunnen we een skizool maken waarbij we de zenuw ontlasten.

Pijn aan je scheenbeen

Pijn aan je scheenbeen tijdens het skien wordt vaak veroorzaakt door een schoen die te groot  is.  Ook kan een slecht passende tong van de schoen pijn aan je scheenbeen veroorzaken.

De oplossing kan zijn een passende skischoen of een gelpad voor je scheenbeen.

Hoewel deze klachten natuurlijk vervelend zijn,  is het goede nieuws dat wij u van de meeste klachten af kunnen helpen. Bel ons voor een afspraak of kom langs in de winkel. Dan kunnen we u vertellen welke oplossingen er zijn voor uw probleem.