Nieuwe hak voor je skischoen nodig? Hier moet je op letten

Sta jij elk jaar op de latten? Je ontkomt er bij intensief gebruik niet aan dat je skischoenen slijten. De flex neemt af, de buitenschoen verkleurt en de binnenschoen wordt ruimer. Ook de zool slijt. Gelukkig zetten we makkelijk een nieuwe hak op je skischoen.

Je ziet ze niet, maar dat maakt ze niet minder belangrijk. Skizolen houden je skischoenen op de ski’s. Ze zetten je veilig vast in de binding. Na verloop van tijd slijten je skischoenen, ook de zolen. Heb je een nieuwe hak op je skischoen nodig? Kom bij ons langs, voordat je ski avontuur begint.

Skizolen houden je veilig

Ga je dit jaar op wintersport? Controleer je skischoenen goed, voor je eigen veiligheid. De teen- en hakstukken van je zool kunnen versleten zijn. Loop je geregeld over een verharde weg, dan gaat dat extra hard. Asfalt en strooizout zijn de boosdoeners.

Wanneer de zool scheef slijt, kan de schoen zich vastdraaien in de binding. Dat kan blessures opleveren. Bij een val hoort de skischoen namelijk los te schieten uit de binding. Hoog tijd om een nieuwe hak op je skischoen te laten zetten.

Soorten skizolen

Er zijn verschillende soorten skischoenen, met verschillende soorten zolen. De meeste skiërs dragen piste skischoenen, met een ‘normale’ zool. Wil je een nieuwe hak voor deze skischoen, dan is dat niet al te moeilijk. Dat geldt ook voor de toerschoen. We draaien het oude hakstuk los, zetten een nieuwe hak op je skischoen en schroeven deze vast. Et voilà: je kunt weer jaren vooruit.

Heb je een raceschoen? Daar zit geen ‘losse’ zool onder. Het is onderdeel van de schaal van de schoen. Dat wil niet zeggen, dat je geen nieuwe hak voor deze skischoen kunt krijgen. We plaatsen het hakstuk door het te frezen.

Is het tijd voor een nieuwe hak onder je skischoen? Maak een afspraak en kom langs in onze winkel. We hebben jouw skischoen in een mum van tijd aangepast.

Complete skischoen vervangen

Twijfel je of je hele skischoen vervangen moet worden? De gemiddelde levensduur van je skischoenen is tussen de 60 en 80 skidagen. Hoelang je ermee doet, hangt af van de kwaliteit van je zolen en de binnen- en buitenschoenen. We geven je graag advies. Vergeet je skischoenen niet mee te nemen!